Siste nytt
Møter og turer
Vår 2024
Kalender
Turreferater
Prosjekter
Åkerriske
Observasjoner
Fuglelokaliteter
Foreningen
Kontakt oss

Søk på nettsiden
Logg inn

E-mail

Turreferater

Når lokallaget har vært ute på ekskursjoner/turer så er det selvsagt hyggelig å kunne lese et turreferat for de som var med eller for andre som ikke hadde anledning å bli med. Derfor vil vi forsøke å alltid oppdatere med nye referater på denne siden etterhvert som turene blir arrangert.

Nå trenger ikke det ikke kun være turer arrangert av BirdLife Norge - Haugaland lokallag som vi trenger legge inn. Har du et turreferat fra en tur du har hatt på Haugalandet, enten en dagstur eller en lengre tur, da er det bare å sende det til oss og så skal vi legge det ut på denne siden. NB! Vi er veldig glade i bilder!


Tur til Kvassheim (08.03.2011)
Oskar var sjåfør og Kari og jeg passasjerer på tur til Jæren og årsmøte på Kvassheim. Vi somla nedover, det betyr at vi var innom mange steder. Start på Børaunen med bl.a toppdykker, teist og sjøorre. Hafrsfjord bød på bergand, horndykker, gråstrupedykker og viper. I Vasshusvatnet så vi fem lappfiskender av begge kjønn og laksand var også til stede i den store samlingen. Orrevatnet bøy på et vakkert taffelandpar blant brunnakker, toppender etc. Horpestadvatnet skal ha besøk av en amerkiablesand. Til tross for Oskars i herdige jobbing to dager (se bildet), kunne vi ikke krysse denne.
Les mer
Kvitsøytur sepember 2010 (27.09.2010)
26. september skulle lokallaget til Kvitsøy. Værmeldingene var flotte og det lå ann til å bli en flott tur.
Les mer
Karmøytur 25. april 2009 (25.02.2010)
Den 25. april 2009 var det tid for en rundtur på Karmøy sammen NOF Bergen Lokallag. Kloken 09.30 dukket det opp seks personer fra Bergen (Terje Hansen, Anders Bjordal, Ottar Magne Osaland, Bjarne Lokøy, Marit Johannessen og leder for gruppen Eli Sørensen) , to fra sørfylket (Bjørn og Olav Mo) og fem fra Haugalandet (Kari Foyn, Marie Solberg, Bjørg Solberg, Eivind Sjursen og guid Oskar Bjørnstad) ved Tjøsvollsvatnet Naturreservat. Så det ble en god gjeng som startet turen rundt Sør-Karmøy.
Les mer
 

Siste 5 på siden
Resultater nyttårskryss 2024
Nyttårskryss på Haugalandet...
Guidet Utsira-tur
Resultater nyttårskryss 2023
Nyttårskryss på Haugalandet...

Karmøy Ringmerkingsgruppe
Vern Vipa 2020
Sjøfugler i Karmøy 2020
Vern Vipa 2019
Sjøfugler i Karmøy 2019
Kamera på krykkjekoloni i...


Utsira Fuglestasjon
Krattspurv
Bombeuka og bronseibis
30 år i felt
Viriskogtrost
Utsira-lista, ny taksonomi

Nyheter fra BirdLife Norge
Seier for kystfuglene
Betydelig medlemsvekst i...
Indianerbekkasin i Pasvik –...
Unge fuglekikkere fra hele...
Tusenvis av hunder slippes...